Furnizorii de soluții digitale de plată vs. băncile tradiționale

10 June 2022 | 34 Shares

Source: Shutterstock

Pe măsură ce companiile cresc, se întâmplă să realizeze că alegerea pe care au făcut-o în trecut privind partenerii cheie, le limitează artificial dezvoltarea. Furnizorii care au fost cândva elemente centrale ale strategiei de afaceri ar putea părea mai puțin capabili decât au fost cândva. Pot furnizorii de asigurări să protejeze afacerea atunci când se mută în străinătate? Platformele de comunicare oferă cele mai noi canale B2C pentru centrul de contact al companiei? La nivel financiar, băncile tradiționale pot părea uneori că mai degrabă pun bețe în roate unei organizații decât să o încurajeze și să îi ofere noi posibilități. Acesta este rezultatul raportului World Retail Banking 2022 Capgemini.

“În teorie, pașii pentru creșterea rezultatelor par simpli. Clienții se așteaptă ca băncile să le ofere soluții personalizate, indiferent de stadiul la care se află în lumea digitală. Dar implementarea acestora rămâne marea provocare.” – spune Nilesh Vaidya, Director global de servicii bancare de retail și management al activelor la Capgemini Financial Services.

Din păcate, atunci când organizațiile nativ digitale (și, prin urmare, experte în cunoștințele digitale) se confruntă cu bariere ridicate de limitările digitale ale partenerilor, partenerul este cel care poate bloca stilul strategic. De exemplu, un caz clasic în care un lucru neimportant controlează o situație este când un partener financiar poate opri cu ușurință o expansiune într-un nou teritoriu sau poate împiedica mișcarea rapidă a banilor în companie și în afara acesteia .

În trecut au fost puține alternative la bănci și la alte mari organizații financiare. Dar astăzi, startup-urile se mută în toate domeniile financiare. Așa-numitele companii fintech se află la doar un click distanță pentru mulți utilizatori care până acum au apelat la organizațiile financiare tradiționale.

În spațiul de consum, neo-băncile beneficiază de costuri de dezvoltare și infrastructură scăzute sau chiar inexistente, plus că nu sunt datoare intereselor puternice ale acționarilor. Pentru companii, revoluția neo-bancară este abia la început. Dar, în loc să aștepte, multe companii nativ digitale, cum ar fi retaileri online, valorifică cunoștințele și capacitățile specializate ale procesatorilor de plăți cu cardul, care oferă servicii simple și sigure precum plățile transfrontaliere sau  integrarea ePOS.

Payment

Source: Shutterstock

Platforma Global Payments elimină multe dintre durerile de cap asociate comerțului internațional tradițional, domeniu în care mișcarea lentă a fondurilor și comisioanele mari Forex sunt des întâlnite. Un portal de plată online poate fi instalat cu ușurință în activul existent al organizației și astfel poate accepta plăți de la clienți de oriunde din lume. Practic, nu există nicio diferență între tranzacțiile domestice și cele internaționale, viteza transferurilor și ușurința operațiunilor fiind  aceeași.

Platforma este complet compatibilă cu standardele PCI-DSS, iar companiile pot să profite de funcționalități avansate și specifice precum plățile recurente pentru abonamente sau pentru facturi la utilități sau plățile de tip push. Aceste opțiuni se nasc din furnizarea de servicii nativ digitale: Global Payments își îmbunătățește constant serviciile dedicate clienților săi și nu îi consideră doar o sursă de venit pentru comisioane ce pot fi exorbitante, precum alți furnizori.

Puține companii pot veni în  arena plăților digitale fără un sistem existent, care este produsul multor ani de consolidare și adesea mai mult decât o mică infrastructură tehnică personalizată. Nicio companie de orice dimensiune nu poate renunța la modalitățile actuale de lucru (și la tehnologiile de sprijin) și să se mute pe o platformă de plăți online nou apărută– indiferent de beneficiile care se presupune că le-ar aduce.

Orice soluție digitală nouă trebuie să acționeze și să fie dezvoltată într-o manieră digitală, iar acest lucru înseamnă utilizarea Open API-urilor. Interfața dintre produse noi versus cele existente, cât și dintre produse punctuale – unicat față de cele la scară mai mare este absolut primordială în 2022.

Pe măsură ce firmele colaborează, industria plăților se va baza pe ecosisteme deschise pentru  creșterea eficienței, reducând în același timp costurile. În era Payments 4.X, pentru a rămâne competitive și profitabile firmele vor lua în considerare și modelele PaaS și conexiunile API”, spune Capgemini în raportul său.

Niciun tip de software nu ar trebui să existe în mod izolat, deoarece este o scurtătură de care au nevoie procesele manuale și repetitive, iar aceasta ar însemna lipsă de scalabilitate și agilitate. Platforma Global Payments a fost concepută de la zero pentru a rezolva orice situație prin intermediul API-urilor sale, oferind o soluție de plată autonomă și  complet personalizabilă.

Capacitatea de a lucra cu un cadru API pe și din sistemele critice ale afacerii este esențială, dezvoltatorii și echipele operaționale trebuie să acorde o atenție sporită, în special, sistemelor financiare care reprezintă sângele organizației. Documentația ușor accesibilă, informativă și utilă este o mare necesitate, la fel ca și o comunitate de utilizatori [git] sau precum suportul tehnic acordat de personalul furnizorului portalului de plată.

Interconectarea instanțelor de software este un avantaj suplimentar pentru un business inteligent. Prin cumularea diferitelor elemente de raportare și a datelor de pe mai multe platforme de comunicare, managerii și factorii de decizie pot vedea întreaga imagine financiară pentru fiecare parte a întreprinderii.

În loc să analizeze extrasele bancare de luna trecută, retailerii online și organizațiile digitalizate obțin toate datele actualizate aproape în timp real. Astfel pot valorifica rapid piețe noi, linii de producție diferite și pot crea oferte speciale pentru anumiți clienți și pentru parteneri.” – explică  Anton Cihacek, Global Payments technical expert.

Platforma de plată de la Global Payments este exact ce ai nevoie. Află cum îți poate schimba modul de a face afaceri, începe de astăzi.

Plățile în Europa – în cifre:

  • 28 EUR – valoarea medie plătită cu cardul în magazine
  • 50 EUR – valoarea medie plătită online cu cardul
  • 0,49 secunde- timpul de procesare a tranzacției
  • 30 % – din plăți sunt efectuate cu telefonul sau ceasurile inteligente
  • 60 % Apple Pay, 35 % Google Pay, 5 % Garmin
  • 32 terminale de plată la 1000 de persoane este media din Europa
  • Italia are cel mai mare număr de terminale de plată card (59 dispozitive la 1000 persoane)
  • Slovacia are cel mai redus număr de terminale (16 dispozitive la 1000 persoane)