2022: Ett år av totalupplevelser, massiv förnyelse och vidareutbildning av arbetskraft

Zoom är engagerad i att hjälpa företag att få ut det mesta av sina arbetsytor, oavsett var deras arbete sker
14 March 2022

Source: Zoom Video Communications

Tiderna förändras och video har verkligen förändrat hur vi kommunicerar. “Video är den nya rösten” är en fras som förstås av både tidiga teknikanvändare och eftersläntrare, och de av oss som befinner oss någonstans däremellan. Distansarbete fungerar nu bara för vissa. Distansutbildning har öppnat nya möjligheter att lära sig och är mer tillgänglig för studenter runt om i världen.

Zooms födelsedagsinbjudningar har fått övertag över de fysiska de flesta av oss har fått under de senaste två åren. En ännu mer anmärkningsvärd förändring är hur video- och molntjänster har samverkat för att höja standarden för kommunikation och samarbete i flera branscher.

Så vad är nästa steg?

Det korta svaret är att video kommer att fortsätta att vara en stor aktör för att omforma hur de anställda kommunicerar och får saker gjorda inom varje sektor. Det gäller detaljhandel, finansiella tjänster, hälso- och sjukvård, utbildning, försäkringar och räddningstjänster. Det är svårt att hitta en bransch som inte påverkas av videotekniken.

Vi tittar på de största idéerna och trenderna inom företag och teknik för 2022. Faktorerna som kommer att förändra hur vi arbetar under de kommande månaderna och de du behöver känna till för att förändra ditt företag.

Totalupplevelse-uppmaningen

Hur kunderna upplever ditt varumärke har alltid varit viktigt, men mitt i “The Great Resignation” är det viktigare hur din personal upplever arbetet internt. Organisationer måste ta en ordentlig titt på kombinerade kund- och medarbetarupplevelser och deras företags nöjdhetsmått.

Vi förväntar oss att se organisationer som arbetar för att tillhandahålla denna totala upplevelse genom en strategisk blandning av personliga sessioner och virtuella kontakter.

Lyfta kundupplevelsen

Dagens extremt konkurrensutsatta landskap innebär att konsumenter har fler valmöjligheter än någonsin och kräver därför mer engagerande och överlägsna upplevelser. Deras förhöjda förväntningar på proaktiva tjänster, personliga interaktioner och uppkopplade upplevelser – i både fysiska och virtuella kanaler – sätter press på företag att möta dessa förväntningar.

Hur ger du en bättre virtuell kundupplevelse än dina konkurrenter? Nästan som på ett verkstadsgolv är det genom att träffa dina kunder där de är och engagera dem på det sätt de vill.

Börja med att lägga in video i ditt engagemang och uppsökande metoder, skapa en ny “V”-version av allt:

  • V-commerce kommer att explodera när återförsäljare investerar i video för att förstärka den digitala shoppingupplevelsen, erbjuda nya tjänster till kunder och höja varumärkeslojaliteten.
  • V-kontaktcenter kommer att hjälpa företag att samla ihop kundinteraktioner och erbjuda expertstöd på ett mer empatiskt sätt.
  • V-budskap för att stödja dina kunder genom video, röst, text, chatt – vilket läge de än föredrar.

Lyfta medarbetarupplevelsen

Resultatet av “The Great Resignation” visar inga tecken på att avta eftersom anställda fortsätter att inse vad de tycker om med sitt arbete, roll eller företag och börjar utvärdera både sin professionella och personliga prestation.

Företagsledare måste tänka om när det gäller kontorets arbetsmiljöer med fokus på anställdas glädje, inkludering, jämlikhet, samarbete, produktivitet och definiera ett gemensamt syfte.

Designa ändamålsenliga arbetsytor: Anställda som går till kontoret måste ha en anledning att åka dit. De behöver tillgång till lämpliga utrymmen och de behöver de senaste verktygen när de kommer dit.

Utjämna hybridspelplanen: När vi kommunicerar mellan kollegor på plats och med distanspersonal via video ger teknik som Smart Gallery mer rättvisa ­– och mer inkluderande möten. Distansdeltagare kan se allas ansiktsuttryck och kroppsspråk. De kan följa det övergripande samtalet bättre och ta upp de nyanserade signaler som ofta missas utan personlig kontakt.

Applikationer som samverkar: Kollegor är mer effektiva när de använder de verktyg de föredrar när de behöver dem. Och ännu bättre är det när dessa verktyg sömlöst fungerar tillsammans.

Här är några exempel på flexibla lösningar som du kan implementera:

  • Zoom-appar stärker personalen före, under och efter ett möte.
  • Zoom-chatten  kan integrera med flera populära fildelningstjänster.
  • Mio-integrering (kommer snart!) rationaliserar affärsbudskapen, oavsett vilka tjänster dina externa partners använder.

Massiv förnyelse i många branscher

Företag kommer att återuppfinna sig själva eftersom 1) de måste och 2) de kan göra det snabbt. Hela branscher omprövar hur de interagerar med kunder eftersom det finns nya förväntningar på att se och uppleva interaktioner.

Den stora vidareutbildningen

Arbetets framtid är inte begränsad till hur arbetet ser ut, utan hur arbetet utförs och – ännu viktigare – hur vi samarbetar.

Oavsett om det är genom nya lösningar eller nya tillämpningar av befintliga verktyg kan tekniken hjälpa till att göra denna dynamiska och snabbt föränderliga arbetsvärld så samarbetsvillig och inkluderande som möjligt. Hela personalstyrkan kommer att behöva utbildning i hur vi införlivar dessa verktyg för att öka samarbetet och hålla teamen effektiva – oavsett var de anställda befinner sig.

Den fortsatta utvecklingen för informationschefer

Teknikkunskapen hos personalen har ökat under de senaste åren, och pandemin har accelererat denna trend när människor lärt sig att navigera i mjukvaru- och hårdvarulösningar utan hjälp av IT på plats.

De informationsansvariga kan dra nytta av högre användning av teknik i hela företaget eftersom den blir mer tillgänglig och anställda blir mer produktiva. Utmaningen är att medarbetarna har lagt ribban högre. Varje nytt initiativ från informationschefen kommer att mötas av mer granskning, där högre förväntningar och medarbetarnas tillfredsställelse prioriteras.

Bonusperspektiv

Några andra saker vi håller ett öga på under det nya året:

Leta efter ny personlig teknik: Den snabba accelerationen av personlig teknologi sträcker sig till företagsvärlden. Den smarta telefonen och surfplattan är redan certifierbara samarbetsverktyg, men tänk på den snabba ökningen (och enstaka nedgången) av bärbara produkter (Någon som minns Google Glass?). Tekniken kommer att fortsätta att vara inbäddad i fler enheter.

Översättning av möten i realtid: Transkription och översättning kommer att ta ett stadigt grepp om moderna samarbeten där geografiska gränser enbart är viktiga för tidszonsskillnader. Översättning av möten i realtid kommer att vara avgörande för jämlikhet, inkludering och ett förbättrat samarbete när världen globaliseras.

Kampen för att nå kunder: Med enheter som Amazon Fire TV kan du titta på TV, streama filmer, handla på nätet och träffa familj, vänner och kollegor via Zoom samtidigt. Till och med B2B-organisationer kommer att tävla om att leverera nya sätt att nå publiken i sina hem, med smarta, multifunktionella enheter som spelar en avgörande roll för kundernas engagemang.

Driftskompatibilitet och “VBX”: När videotjänsterna blir alltmer driftskompatibla kommer video att bli mer som e-post, där mottagarna inte vet vilken tjänst som används. Detta utökade nätverk av ständigt närvarande videokommunikation kommer att förvandla den vanliga Private Branch Exchange (PBX) till den mer moderna Video Branch Exchange (VBX).

Besök Zoom’s webbplats för hybridarbetsstyrka för att ta reda på mer om företagets tillvägagångssätt för att möjliggöra flexibelt arbete, oavsett var det sker.